Ilmavoimien viestikilta ry
Tilauslomake

Ilmapuolustuksen viestihistoria 1918-2012

Kirja julkaistaan 26.10.2012 Tikkakoskella
Ilmavoimien viestialan 70-vuotisjuhlassa.

Ilmavoimien Viestikilta ry:n kustantama Ilmapuolustuksen viestihistoria on valmistunut.

Ilmapuolustuksen viestiala on erittäin laaja käsittäen aisti- ja tutkailmavalvonnan, tilannekuvan muodostamisen ja tulenkäytön johtamisen, tele- ja radiotoiminnan, lentotukikohtien viestitoiminnan, lentokone-elektroniikan, lennonvarmistuksen, tietotekniikan eri osa-alueet, sähkövoimatoiminnan ja ilmatorjunnan tulenkäytön johtamisen ja viestitoiminnan. Tässä teoksessa on kuvattu näiden alojen kehittymistä itsenäisyyden alkuajoista aina nykypäivään saakka.

Teoksessa ei käsitellä vain Ilmavoimien viestialaa, vaan siinä on vahva näkökulma ilmatorjunnan tulenkäytön johtamiseen ja viestitoimintaan. Ilmavoimat ja ilmatorjunta toimivat yhtenä kokonaisuutena aina 1950-luvulle saakka, jonka jälkeenkin yhteistyö on ollut hyvin kiinteää, onhan kummankin toiminnan kohteena yhteinen ilmavihollinen.

Kirjassa lähestytään ilmapuolustuksen viestialaa teknologian kautta. Kuvaamalla laite- ja järjestelmäkehitystä luodaan kuva materiaalisesta suorituskyvystä, jonka tavoitteena on ollut ilmapuolustuksen johtaminen ja päätöksenteko. Teknologia ei kehity itsestään vaan aina on tarvittu lukuisia kovan luokan ammattilaisia viemään kehitystä eteenpäin.

Teoksessa on myös kansainvälinen näkökulma. Kansallinen ilmapuolustuksen johtamisjärjestelmämme ei ole kehittynyt sisäsyntyisesti vaan sillä on vahvat siteet kansainväliseen kehitykseen. Kansalliseen teknologiakehitykseen on haettu vaikutteita Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta ja Saksasta sekä monista muista Euroopan maista. Teoksen kansainvälisellä ulottuvuudella on haluttu myös syventää vastausta siihen, miksi järjestelmät kehittyivät niin kuin ne kehittyivät.

Tämä teos on kunnianosoitus kaikille ilmapuolustuksen viestialan ammattilaisille, jotka ovat omana aikanaan osallistuneet alan luomiseen ja kehittämiseen.

Tilaan Ilmavoimien Viestikilta ry:n julkaiseman Ilmapuolustuksen viestihistoria 1918-2012 -kirjan.

Kirjan hinta 40 € + posti- ja lähetyskulut 15 €.

HUOM: Ilmavoimien Viestikilta ry:n jäsenet saavat yhden kirjan jäsenhintaan 35 € + posti - ja lähetyskulut 15 €.

Kirja toimitetaan postiennakolla.

Tilattava määrä:
kpl
Tilaajan nimi:

Katuosoite:

Postinumero ja -toimipaikka:

Puhelin:

Sähköposti:

Vahvistus, kirjoita kenttään numerot: ysi kuutonen seiska

Olen Ilmavoimien Viestikillan jäsen